Siguranta Piscinei

Există 4 dispozitive de siguranţă care corespund normelor franceze în vigoare. Bariera de protecţie (NF P 90 306), alarma pentru piscină (NF P 90 307), sistemul de acoperire de siguranţă (NF P 90 308), sistemul telescopic de acoperire al piscinei (NF P 90 309)

Legea franceză obligă proprietarii de piscine de exterior ingropate sau semi-îngropate, de uz individual sau colectiv, să-şi achiziţioneze un sistem de siguranţă standard.
Însă vigilenţa, respectarea regulilor de siguranţă şi supravegherea constantă a copiilor în apropierea piscinei şi în timpul în care aceştia se află în piscină rămân de neînlocuit.
Bariera garantează o protecţie permanentă a piscinei. Aceasta trebuie să aibă o înălţime de 1,25m astfel încât să împiedice posibilitatea de a fi sărită de copiii mai mici de cinci ani. Fiţi atenţi să închideţi bine bariera de la piscină în afara perioadelor de utilizare.

Alarma piscinei formează o barieră perimetrică invizibilă (fascicule infraroşii). Trecerea acestei bariere porneşte alarma chiar înainte ca respectivul copil să se afle într-o situaţie periculoasă. Există şi alarme pentru piscină incorporate în aceasta.

Acoperirea de siguranţă a piscinei, imersată sau la suprafaţă şi acoperirea cu bare sunt sisteme de protecţie dovedită de soliditatea acestora şi studiate pentru a oferi o manevrabilitate mare.

Acoperirea telescopică, în măsura în care închide integral tot bazinul, garantează o siguranţă maximă a piscinei, în special în cazuri de neatenţie. În plus prelungeşte utilizarea piscinei în sezon şi chiar în iarnă.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.